SVET S POSEBNIMI POTREBAMI

Globoko sem že vržena v ta svet.

Pride dan, ko posebna mama ne zmore nič drugega kot le jokati. Ker njen otrok ne zmore in ne dobi tistega, kar bi mu ona privoščila. Mami se zdi, da bi tudi ta tako drugačen otrok bil deležen kančka vsega iz našega sveta.

Pride dan, ko se posebna mama samo odklopi. Rabi zrak in svojo flaško vode. Tak dan vedno nosi posledico: slabo vest. Na tak dan posebni otrok veliko gleda risanke, počiva in meditira.

Pride dan, ko posebna mama naredi poseben dan otroku. Z njim bere, ustvarja, packa, gre na dolg sprehod in z njim leži v postelji.

Pride dan, ko se posebna mama bori. Seznam je dolg, kam vse je treba poklicati, da otroku zagotovi datum za pregled pri specialistu. Da zagotovi brezhiben in primeren invalidski voziček. Da non stop premišljuje, kaj bi še lahko storila. Preko katere veze bi kaj dosegla. Kako bi sama ustvarila okolje, ki bo udobno za otroka. Kako bi prilagodila cel svet samo zanj :)

Pride dan, ko ima posebna mama energijo. Želi si jo imeti prav vsak dan. Da bi vse postorila po hiši. Kaj novega scomprala. Šla na hrib ali dolg sprehod. Skuhala omamno kosilo. Naredila triurno terapijo. Se skopala in si medtem vzela nekaj časa čisto zase.

In pride dan, ko je posebna mama vesela. No, saj teh dni je pa kar veliko :)

Ni komentarjev:

Objavite komentar