ponedeljek, 25. september 2017

PONČO

Nekoč sem že prijateljici zaupala del svoje ideje. Lahko ji rečete poslovna ali pa samo ustvarjalna ideja. Jaz pa bom ne glede na vse poskušala še izven vseh teh okvirjev :)
Že pred leti sem vedno bolj ugotavljala, da Sari s sedenjem na vozičku ne morem obleči ravno vseh oblačil. Predvsem podarjena za rojstni dan ali pa kupljena z željo, da ji bo vseeno pasalo, ker je oblačilo tako lepo.
Ne, dolgo sem vztrajala.

Pri vozičkarjih so namreč hlačnice hitro prekratke, če se držiš dejstva, da morajo pasati v pasu.
Druga stvar je, da jim ob stalnem sedenju gleda ven več hrbta kot navadno. In to cel čas. Zelo veliko je vozičkarjev, ki zaradi različnih razlogov uporabljajo plenice. 
Prav ste prebrali, prav tiste ogromne plenice, ki ste jih morda kdaj videli v bolnici ali pri starih starših. No, v primeru plenic se sedalna površina hlač še bolj napolni in posledično so pogosto zadaj hlače na sredini riti.

Zelo fletno pač kupujem pajkice z visokim pasom. Ampak veste, včasih je še visoki pas zadaj prenizek.
Zato sem Sari naredila Hlače. Ene za sprobat in nosila jih je sleherni dan brez sonca v tem poletju! Super udobne in posebno unikatne :)

Hlače. Hudo lepe, ko jih obleče nekdo na vozičku ;)

Sara se hrani po gastrostomi. Tako tudi mnogo njenih kolegov in prijateljev, poleg otrok tudi odrasli ljudje.
O gastrostomi vam bom enkrat napisala eno luštno razlago. Zato, ker je nam to luštna stvar (vem, da sem ena redkih, ki sem hvaležna in vesela, da ima moj otrok gstomo) in nam prihrani vsaj štiri ure dnevno. Da o živcih ne govorim.
Torej, gastrosroma je locirana ponavadi na levi strani trebuha med rebri in popkom. Je gumbek, ki štrli iz kože, ne boli, ne moti. Vse dokler ga z nečim ne začneš dražiti. Recimo s pasom (ponavadi) trdih kavbojk.
Tako naša Sara ne nosi kavbojk.

Nosi pa steznik. Pisala sem vam že o njem. Brez tega ne zmore držati telesa pokonci.
Steznik in gstoma v kombinaciji? Ne, ne delata težav. Vsaj ne, dokler si ne želiš biti zjutraj malo hitrejši in čez dan urnejši. In bi ob tem rad prišel skozi z minimalno kompliciranja, hkrati pa z maximalnim udobjem otroka.
O čem govorim?
Steznik ima za uporabnika gstome narejen tak "zavihek," ki ga odpremo, da lahko dostopamo do stome.
Spodaj pa je oblačilo. Jaz sem v bodije za Saro všila zadrgo za lažji dostop. Sicer bi morala spodnjo majico vleči ven in je po hranjenju ne bi mogla stlačiti več nazaj.
Pa s tem niti ni problemov.

Prikaz steznika, dostopa do gastrostome in vlečenja oblačil ven.

Jaz problem doživim, ko se zunaj ohladi. Sara potrebuje toplejši pulover, ki ga je pod steznik nemogoče stlačiti. Torej ga je potrebno obleči čez steznik.
Tu nastane problem za ljudi, ki niso tako gibalno spretni in sproščeni, da jih oblačenje v stezniku ne bi iritiralo. Za oblačenje v vozičku smo starši zverzirani. A je kar naporno, kar vidimo šele, ko našega otroka skuša obleči nekdo drug.

Če je vmes še steznik, lahko postane že mučno.

Hkrati je tu dejstvo, da bi bila zjutraj rada v šoli in vrtcu s čimmanj zamude. Ajda se zares uredi sama, Patrik in Sara pa potrebujeta pomoč. A tudi Patrik vedno bolj pomaga in bo kmalu samostojen. Sara pa bo za vedno odvisna od mene. Tako jo zjutraj urejam približno 45 minut. Da jo oblečem in nahranim. Zares hitim. Stresam svoj stres hitenja na otroke. In na koncu vedno zamudimo! 

Tako naša Sara nosi samo tanke majčke. Ampak jo zebe.
Zadnje pol leta pa ji čez glavo poveznem kar en svoj pončo.

Nakar se mi je utrnila ideja, da ji bom sama šivala puloverje. Take posebne. Pončo puloverje!

Dva sem ji že naredila, enega namesto bunde in tudi letos bo fino služil.


Zdaj pa sem ji naredila enega jesenskega. Čudovit je! Poveznem ji ga čez glavo in dam roke v rokave, da ji ne zlezejo gole ven. Zgoraj je iz udobne prevešanke (material za puloverje in trenirke), spodaj pa je flis, ki toplo greje.

In veste kaj? Ni namenjen samo otrokom na vozičkih!
Kmalu bom podobnega naredila Ajdi.
Stavit grem, da bo zažigala!

Tuhtam pa še, kako bi v njem izgledali fantje. Tistim na vozičku bi prišel super, ne dvomim, saj se skoraj ne vidi, da je pončo. Lahko dodam kapuco in bo top!











Vam je všeč?  
   
Z veseljem ga naredim tudi za vašega otroka. Toplega s flisom ali brez.
Seveda tudi v različnih barvah in kombinacijah :)

Cena s flis podlogo: 37€
Cena brez podloge: 25€

Ni komentarjev:

Objavite komentar